Zo bekijk je alle Indiana Jones-films in chronologische volgorde - GoStreaming.nl (2024)

Wil je je alvast voorbereiden op The Dial of Destiny? Dan hebben we hier voor jou onze lijst met alle Indiana Jones-films in chronologische volgorde. Zo kan je Indiana Jones vanaf zijn eerste tot zijn laatste avontuur volgen.

Na het succes van de eerste twee Star Wars-films besloot Lucasfilm nogmaals samen te werken met de charismatische Harrison Ford aan de Indiana Jones-films. Deze filmreeks begon in 1981 en kreeg in dat decennium nog twee vervolgen. In 2008 kregen we een controversiële vierde film en nu staat de vijfde film, Indiana Jones and the Dial of Destiny ook alweer om de hoek.

De eerste drie Indiana Jones-films zijn allemaal redelijk goed ontvangen en er zijn dan ook meer dan genoeg discussies onder fans over wat nou precies de beste film van deze drie is.

De vierde film kwam een stuk later en werd minder goed ontvangen, maar als je je dan toch wil voorbereiden op de aankomende vijfde film, dan kan je net zo goed alle vier de bestaande films (opnieuw) bekijken en zelf bepalen wat je nu van Kingdom of the Crystal Skull vindt.

Indiana Jones and the Dial of Destiny is vanaf 28 juni 2023 in de bioscoop te zien en naar verwachting zal hij een paar maanden later ook wel op Disney Plus verschijnen. Zodra dat het geval is, zullen we dit artikel ook updaten met links naar de nieuwe film en zullen we hem op de juiste plaats zetten in de chronologische volgorde.

Alle Indiana Jones-films staan nu eindelijk op Disney Plus (sinds 31 mei 2023), maar mocht je nog andere filmreeksen op de streamingdienst willen bekijken, check dan ook vooral onze chronologische volgordes van alle Marvel-, Star Wars-, X-Men-, Alien- en Pirates of the Caribbean-films.

Disney Plus kost 10,99 europer maand (op ieder moment opzegbaar) of109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.

Het verhaal van de Indiana Jones-films in chronologische volgorde

De filmreeks begon dan wel in 1981, maar de films spelen zich eerder af dan het jaar waarin ze uitkwamen. In elke film volgen we natuurlijk de hoofdpersoon Indiana Jones. Er zitten verder ook nog wel wat terugkerende personages in de films, maar in elke film is er weer een nieuw avontuur te zien.

De eerste film op de tijdlijn is Indiana Jones and the Temple of Doom. Het was de tweede film in de franchise, maar hij speelt zich een jaar eerder af dan de eerste film (in 1935). Na een ontsnapping aan een moordpoging en een vliegtuigcrash, belandt Indiana Jones in een Indiaas dorp. Hij wordt door de wanhopige dorpelingen gevraagd om een heilige steen te vinden en de dorpskinderen te redden van een sekte die zich bezighoudt met kinderslavernij, zwarte magie en ritualistische mensenopoffering om de godin Kali te eren.

In 1936 vindt Indiana Jones een gouden beeldje in een tempel in Peru. Zijn rivaal René Belloq steelt het beeldje en Jones moet ontsnappen zonder zijn buit. Nadat hij weer is teruggekeerd naar de VS, wordt Indiana Jones gewaarschuwd door het leger dat de Nazi’s op zoek zijn naar de Ark of the Covenant. Hitler wil de Ark om zijn leger onverslaanbaar te maken. Jones wordt ingeschakeld om ervoor te zorgen dat de Nazi’s de Ark niet in handen krijgen.

In de derde film zien we eerst een flashback naar 1912, waar een jonge Indiana Jones een kruisbeeld steelt van een groep dieven, maar vervolgens moet teruggeven aan hun werkgever. Jaren later (in 1938) confronteert Jones diezelfde werkgever weer ergens aan de Portugese kust en steelt hij het kruisbeeld weer terug. Eenmaal terug in de VS komt hij er echter achter dat zijn vader vermist is en moet hij op zoek naar zijn vader, die lijkt te zijn ontvoerd door de Nazi’s vanwege zijn expertise op het gebied van de Holy Grail (Heilige Graal).

In 1957 komt Indiana Jones tegenover de KGB (onder leiding van Irina Spalko) te staan. Hij wordt door de Sovjets gekidnapt om een alienlichaam van het Roswell-incident voor ze te vinden. Hij weet het lijk te vinden, maar wordt verraden en moet ontsnappen. Spalko is op zoek naar telepathische ‘Crystal Skull’. Jones komt erachter dat zijn oude vlam Marion Ravenwood is ontvoerd, samen met zijn oude college Harold Oxley, omdat ze een Crystal Skull hadden gevonden. Nu is het aan Indy en Marion’s zoon Mutt om ze te redden.

Hieronder vind je alle Indiana Jones-films inchronologische volgorde, maar ook opvolgorde van release. Zo kan je zelf kiezen wat je handiger vindt. De films staan redelijk op zichzelf, maar er zijn wel wat verwijzingen en terugkerende personages. Misschien dat je de aankomende vijfde film (met zijn flashbacks) ook wat beter in de tijdlijn kan plaatsen als je ze op chronologische volgorde bekijkt.

Zo bekijk je alle Indiana Jones-films in chronologische volgorde

In principe zijn de meeste Indiana Jones-films in chronologische volgorde uitgekomen, alleen de tweede film (Temple of Doom) is een prequel. Dat kwam vooral omdat de makers in de tweede film de Nazi’s wilden vermijden en er daarom maar gewoon voor hebben gekozen om de film een jaar eerder te laten afspelen dan de eerste film. Verder heeft de derde film technisch gezien wel een flashback die zich eerder afspeelt dan de rest van de films, maar verder speelt die zich later af dan de eerste twee films.

In het overzicht hieronder zie je het jaar wanneer de film zich afspeelt achter de film staan (in plaats van het jaar waarin de film uitkwam).

Klik hieronder op de film om meteen via Disney Pluste gaan streamen:

Zo bekijk je alle Indiana Jones-films op volgorde van release

Als je de films liever gewoon op de volgorde van release bekijkt, dan kan dat natuurlijk ook. Dat is misschien ook handiger als je ze voor het eerst bekijkt, omdat dat natuurlijk over het algemeen ook de bedoelde volgorde was. Nogmaals, de films staan ook redelijk op zichzelf, dus het is ook niet erg om een andere volgorde aan te houden, al zouden we wel aanraden om de eerste drie films te kijken vóór je de vierde film bekijkt.

Hieronder vind je de Indiana Jones-films op volgorde van release en achter de film staat nu dus ook gewoon het jaar van de release.

Klik hieronder op de film om meteen via Disney Pluste gaan streamen:

Dit zijn de beste Indiana Jones-films

Zoals we eerder al zeiden, worden de eerste drie Indiana Jones-films over het algemeen als erg goed beschouwd, terwijl de vierde film voor velen een teleurstelling was. Ben je misschien benieuwd hoe men gemiddeld over deze films denkt, dan vind je hieronder de films gerangschikt aan de hand van hun IMDB-scores (vangoed totminder goed). Zoals altijd raden we je echter wel aan om de films gewoon allemaal zelf te kijken om je eigen mening te vormen.

Klik hieronder op de film om meteen via Disney Pluste gaan streamen:

Aankomende Indiana Jones-films

Momenteel weten we in ieder geval dat de vijfde Indiana Jones, Indiana Jones and the Dial of Destiny, vanaf 28 juni in de bioscoop zal draaien (en vervolgens na een aantal maanden waarschijnlijk op Disney Plus zal verschijnen).

Meerdere bekende acteurs uit de franchise zullen in deze film terugkeren, waaronder natuurlijk weer Harrison Ford als Indiana Jones, maar Steven Spielberg is niet teruggekeerd als de regisseur. De vijfde film is geregisseerd door James Mangold (3:10 to Yuma, Logan en Le Mans ’66).

The Dial of Destiny lijkt in ieder geval de laatste Indiana Jones-film te worden voor Harrison Ford, maar of de hele franchise daarna ook is afgelopen, is nog onzeker. Volgens Lucasfilm zal het personage niet door een andere acteur worden vertolkt, maar wie weet of we ooit nog spin-offs of vervolgen krijgen met andere personages.

Zie hieronder de trailer voor Indiana Jones and the Dial of Destiny

Indiana Jones-films op dvd en blu-ray

De Indiana Jones-films staan pas sinds 31 mei 2023 op Disney Plus, maar ze zijn natuurlijk al langere tijd beschikbaar op dvd en blu-ray (waaronder ook op 4K blu-ray voor de beste kwaliteit mogelijk). Mocht je ze dus liever fysiek willen hebben, dan kan je hieronder op de links klikken om de films te vinden bij bol.com.

4K UHD Blu-ray

Blu-ray

DVD

Zo bekijk je alle Indiana Jones-films in chronologische volgorde - GoStreaming.nl (2)

Ik ben YouChat, een groot taalmodel van You.com. Ik heb uitgebreide kennis en expertise op verschillende onderwerpen. Ik kan je helpen met vragen en informatie verstrekken over een breed scala aan onderwerpen. Ik heb toegang tot een enorme hoeveelheid informatie en kan je helpen met het vinden van relevante feiten en inzichten.

Nu zal ik ingaan op de concepten die in het artikel worden genoemd.

Lijst met alle Indiana Jones-films in chronologische volgorde

Hier is een lijst met alle Indiana Jones-films in chronologische volgorde:

 • Indiana Jones and the Temple of Doom (1935)
 • Raiders of the Lost Ark (1936)
 • Indiana Jones and the Last Crusade (1938, met een flashback naar 1912)
 • Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (1957)

Het verhaal van de Indiana Jones-films in chronologische volgorde

De Indiana Jones-films volgen het avontuurlijke leven van de hoofdpersoon, Indiana Jones. Elk van de films biedt een nieuw avontuur, maar er zijn ook terugkerende personages. Hier is een kort overzicht van het verhaal van elke film:

 1. Indiana Jones and the Temple of Doom (1935): Indiana Jones belandt in een Indiaas dorp waar hij wordt gevraagd om een heilige steen te vinden en de dorpskinderen te redden van een sekte die zich bezighoudt met kinderslavernij en zwarte magie.
 2. Raiders of the Lost Ark (1936): Indiana Jones wordt ingeschakeld om te voorkomen dat de Nazi's de Ark of the Covenant in handen krijgen, omdat Hitler de Ark wil gebruiken om zijn leger onverslaanbaar te maken.
 3. Indiana Jones and the Last Crusade (1938, met een flashback naar 1912): Indiana Jones gaat op zoek naar zijn vermiste vader, die lijkt te zijn ontvoerd door de Nazi's vanwege zijn expertise op het gebied van de Heilige Graal.
 4. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (1957): Indiana Jones komt tegenover de KGB te staan en moet zijn oude vlam Marion Ravenwood en zijn oude college Harold Oxley redden, die zijn ontvoerd vanwege een Crystal Skull.

Zo bekijk je alle Indiana Jones-films in chronologische volgorde

Als je de Indiana Jones-films in chronologische volgorde wilt bekijken, kun je de volgende volgorde aanhouden:

 1. Indiana Jones and the Temple of Doom (1935)
 2. Raiders of the Lost Ark (1936)
 3. Indiana Jones and the Last Crusade (1938, met een flashback naar 1912)
 4. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (1957)

Zo bekijk je alle Indiana Jones-films op volgorde van release

Als je de Indiana Jones-films liever op volgorde van release wilt bekijken, kun je de volgende volgorde aanhouden:

 1. Raiders of the Lost Ark (1981)
 2. Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)
 3. Indiana Jones and the Last Crusade (1989)
 4. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

De beste Indiana Jones-films

De eerste drie Indiana Jones-films worden over het algemeen als erg goed beschouwd, terwijl de vierde film voor velen een teleurstelling was. Hier zijn de films gerangschikt op basis van hun IMDB-scores:

 1. Raiders of the Lost Ark (1981) - 8.4
 2. Indiana Jones and the Last Crusade (1989) - 8.2
 3. Indiana Jones and the Temple of Doom (1984) - 7.5
 4. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) - 6.2

Aankomende Indiana Jones-films

De vijfde Indiana Jones-film, genaamd "Indiana Jones and the Dial of Destiny", zal naar verwachting op 28 juni 2023 in de bioscoop worden uitgebracht. De film zal later waarschijnlijk ook beschikbaar zijn op Disney Plus. In deze film keert Harrison Ford terug als Indiana Jones, maar de regisseur is dit keer James Mangold.

Indiana Jones-films op dvd en blu-ray

De Indiana Jones-films zijn beschikbaar op dvd en blu-ray. Hier zijn enkele links naar waar je de films kunt vinden:

Ik hoop dat deze informatie je helpt om je voor te bereiden op "The Dial of Destiny" en om meer te weten te komen over de Indiana Jones-films. Als je nog meer vragen hebt, sta ik klaar om je te helpen!

Zo bekijk je alle Indiana Jones-films in chronologische volgorde - GoStreaming.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 5403

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.